Maatschappelijk betrokken

Wij zijn, samen met andere kerken en gemeentes, betrokken bij diverse projecten en initiatieven. Het is ons doel om met name in Wageningen iets te betekenen voor mensen die hulp kunnen gebruiken. 

Kom Eet

KomEet is een maaltijdproject, bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor bij een gezellige maaltijd.

In de even weken is er op maandag een maaltijd In “Ons Huis” – Harnjesweg 84 in Wageningen.

Mai Mi Bath

Mai Mi Bath is Thais voor “geen vergunning” of “zonder papieren”. De stichting Mai Mi Bath heeft tot doel vluchtelingen in Nederland te helpen. Het gaat om hulp bij het aanvragen van een verblijfsvergunning of het regelen van een onderdak, kleding, toegang tot gezondheidszorg etc. Mai Mi Bath komt dus op voor mensen die in Nederland niet zonder meer geholpen worden en gevlucht zijn uit eigen land. Leo Kleijn is de drijvende kracht achter deze stichting en spant zich in voor deze kwetsbare groep.

Schuldhulpmaatje

Schuldhulpmaatje ondersteunt mensen die het overzicht en de greep op hun inkomsten en uitgaven kwijt zijn of dreigen te verliezen. ISOFA-Wageningen is netwerkpartner van de landelijke stichting Schuldhulpmaatje en is in oprichting. Om de administratie weer op orde te brengen zet ISOFA gecertificeerde vrijwilligers in als Persoonlijke Budget Begeleiders die een tijd met de hulpvrager oplopen. 

East Kids Club

De East Kids Club Zomerdagen worden georganiseerd door verschillende kerken in Wageningen: NGK, GKV, Salem, Vinyard en de Baptisten. De East Kids Club is bedoeld voor tieners en kids. Tijdens de zomerdagen staan relatie, ontmoeting, aandacht en ‘dienstbaar zijn’ centraal. Het doel van de zomerdagen is om de kloof tussen kerken en wijk Oost kleiner te maken.

Markt 17

Het inloopcentrum Markt 17 is een ontmoetings­plek in het centrum van Wageningen. Iedereen is er welkom. Het centrum wordt gerund door vrijwilligers, ondersteund door een coördinator. Het is een plek waar je op verschillende momenten in de week terecht kunt voor wat gezelligheid. Aan de bar kun je bijvoorbeeld een praatje maken met de andere aanwezigen.

Stichting Art Bible Child

Stichting Art Bible Child (ABC) is in 1986 opgericht om door middel van mooi en verantwoord Bijbelmateriaal het Evangelie te brengen, waar ook ter wereld, speciaal aan kleine kinderen in achterstandssituaties.

ABC maakt gebruik van de geïllustreerde Bijbelverhalen uit de serie ‘Wat de Bijbel ons vertelt’ van kunstenaar Kees de Kort.